[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره انجمن مهندسی برق :: اعضای انجمن مهندسی برق شاخه خراسان :: خبرنامه علمی انجمن :: عضویت در انجمن :: تماس با انجمن ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
داوران::
ثبت نام در سایت::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
انجمن مهندسی برق::
آرشیو مطالب::
قوانین و مقررات سایت::
اخبار همایش::
::
تبعیت از قوانین COPE

نشریه عصر برق با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه به وبسایت http://publicationethics.org مراجعه شود

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 8 - ( 12-1396 ) ::
جلد 3 شماره 8 صفحات 14-7 برگشت به فهرست نسخه ها
انتقال توان به صورت بی‌سیم برای یک کاشتینه ضربان‌ساز مصنوعی قلب و پیاده‌سازی یک نمونه عملی
داوود ادیبی ، محمد رضا یوسفی
چکیده:   (3087 مشاهده)
امروزه کاشتینه‌ها در درمان و مراقبت‌های پزشکی نقش پررنگی ایفا می‌کنند. این سیستم‌ها از مدارات الکترونیکی تشکیل شده‌اند که احتیاج به تغذیه پایدار و مطمئن خواهند داشت. از آنجا که کاشتینه‌ها در داخل بدن کاشته خواهند شد، ایده‌آل خواهد بود اگر بتوانند توان مورد نیاز شارژ باتری خود را از بیرون بدن به صورت بی‌سیم فراهم کنند تا نیاز به تعویض باتری‌ آنها توسط عمل‌های جراحی نباشد. یکی از راهکارهای پیشنهادی برای تأمین توان مورد نیاز باتری کاشتینه‌ها، انتقال توان بی‌سیم از طریق سیم‌پیچ‌های تزویج شده فرستنده و گیرنده، که یکی در داخل و دیگری بیرون از بدن و استفاده از روش تزویج رزونانسی می‌باشد. به منظور رعایت موارد ایمنی بایستی محدودیت‌های خاصی برروی فرکانس و توان سیگنال انتقالی اعمال شود تا به بافت‌ زنده آسیب نرسد. در این مقاله پس از بررسی روش‌های گوناگون انتقال توان بی‌سیم، محدودیت‌ها و چالش‌های روش‌های مختلف بررسی و پس از آن با هدف بهینه‌سازی راندمان، کم کردن تلفات کلیدزنی و ضریب تزویج یک ساختار بهینه‌سازی شده برای انتقال توان بی‌سیم به کمک نتایج تجربی پیشنهاد خواهد شد. راستی آزمایی ساختار پیشنهادی با استفاده از شبیه‌سازی در نرم‌افزار Cadence انجام خواهد شد و پس از آن، سیستم پیشنهادی به صورت نمونه آزمایشگاهی پیاده‌سازی شده و در فرکانس نمونه KHz300 نتایج حاصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از پیاده‌سازی آزمایشگاهی ساختار انتقال توان بی‌سیم پیشنهادی بیانگر مؤثر بودن ساختار پیشنهادی از نظر ارسال بهینه توان، حساس نبودن به دید مستقیم، بازدهی بالا و تلفات کم نسبت به ساختارهای معمول است. در نهایت نمونه پیاده‌سازی شده در آزمایشگاه قادر است توان مورد نیاز یک کاشتینه ضربان‌ساز قلب را با حداکثر ولتاژ DC خروجی 5/4 ولت، حداکثر جریان خروجی mA480 میلی آمپر، حداکثر توان خروجیw16/2 وات و راندمانی نزدیک به  %72 درصد از فاصله4 سانتی‌متری را تأمین کند.
واژه‌های کلیدی: کاشتینه پزشکی، تزویج الکترومغناطیسی، انتقال توان بی‌سیم، ضربان‌ساز مصنوعی قلب، تشدید
متن کامل [PDF 1253 kb]   (2955 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی- ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/8/1 | پذیرش: 1396/10/1 | انتشار: 1396/12/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


ادیبی داوود، یوسفی محمد رضا. انتقال توان به صورت بی‌سیم برای یک کاشتینه ضربان‌ساز مصنوعی قلب و پیاده‌سازی یک نمونه عملی. فصل نامه علمی عصر برق. 1396; 3 (8) :7-14

URL: http://kiaeee.ir/article-1-41-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 8 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه عصر برق - انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران - شاخه خراسان Khorasan Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers (kiaeee)
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645