نشریه عصر برق با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه به وبسایت http://publicationethics.org مراجعه شود
تحلیل حوادث سیستم قدرت درسآموختههای ارزشمندی را جهت شناسایی نقاط ضعفشبکه و انجام اقدامات اصلاحی فراهم میکند. در این مقاله به بررسی خروج واحد اشکودا یک نیروگاه مشهد و بیبرقیپستهای شعاعی غدیر و رضوی در حادثه شبکه فوقتوزیع خراسان رضوی در شهریورماه 1395 پرداخته میشود.در حادثه فوقواحد مزبور با عملکرد حفاظتهای اتصال کوتاه (Short Circuit) و کاهش ولتاژ (Under Voltage) باسبارهای مصرف داخلی از مدار خارج شده و پستهای غدیر و رضوی نیز بیبرق شدند. به دلیل عدم وجود ثباتهای با نرخ نمونهبرداری بالا و همزمان با ثبات خطای پست مشهد، بررسی حادثه و توالی اتفاقات مشکل شده و لذا منحنی پارامترهای رلهحفاظتی خط و ژنراتور به طور جداگانه بررسی شدند. تحلیلها نشان دادپس از عدم پاکسازی خطا و گسترش حادثه اولیه، وجود نقص در واحد نیروگاهیو ساختار و معماری نادرست شبکه منجر به گسترش خاموشیبه دو پست فوقشده است.تحلیل دقیق حوادث از طریق ایجاد کارگروههای فعال با حضور متخصصان بخش تولید و انتقال، برنامهریزی دقیق و تحلیل هزینه - فایدهجهت رفع نقاط ضعف و ایجاد هماهنگی و یکپارچگیدر انجام اقدامات اصلاحی مخصوصاً با توجه به واگذاری نیروگاهها به بخش خصوصی، لازمه تأمین ”برق مطمئن و اقتصادی“ است.
قربان زاده منصور، طلوع خیامی محمد، هاشمی سید مجید، دولت آبادی رضا، دهقان پور اباذر. تحلیل خروج مولد نیروگاه مشهد و بیبرقی پستهای غدیر و رضوی در حادثه شبکه فوقتوزیع خراسان رضوی. فصل نامه علمی عصر برق. 1396; 3 (8) :15-21