[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره انجمن مهندسی برق :: اعضای انجمن مهندسی برق شاخه خراسان :: خبرنامه علمی انجمن :: عضویت در انجمن :: تماس با انجمن ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
داوران::
ثبت نام در سایت::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
انجمن مهندسی برق::
آرشیو مطالب::
قوانین و مقررات سایت::
اخبار همایش::
::
تبعیت از قوانین COPE

نشریه عصر برق با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه به وبسایت http://publicationethics.org مراجعه شود

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 11 - ( 12-1397 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 28-23 برگشت به فهرست نسخه ها
پردازش تصاویر پزشکی با استفاده از شبکه های عصبی کانولوشن عمیق
علی کارساز ، صبورا محمدیان روشن
چکیده:   (3196 مشاهده)
حوزه پردازش تصاویر پزشکی بازه وسیعی از کاربردها از تشخیص دیابت چشمی از روی تصاویر شبکیه چشم تا بخش ­بندی تصاویر MRI جهت تشخیص تومورهای مغر انسان را در بر می ­گیرد. نگرش­ های متعدد دسته­ بندی و خوشه ­بندی مبتنی بر یادگیری ماشین در مقالات جهت بهبود دقت در غربال­گری بیماری­ ها ارائه شده است. بعضی از این روش­ ها مبتنی بر استخراج ویژگی­ ها از روی تصاویر پزشکی به ­صورت دستی بوده و توسط متخصصین پردازش تصویر با صرف زمان و انرژی زیاد، صورت می­ پذیرد. در سال­ های اخیر روشی جدید برای تشخیص و طبقه ­بندی تصاویر پزشکی بدون نیاز به استخراج ویژگی­ ها به­ صورت دستی، مبتنی بر شبکه­ های عصبی کانولوشن ارائه شده است. این دسته از شبکه­ های عصبی که مبتنی بر فرآیند یادگیری عمیق ارائه شده ­اند نسبت به شبکه ­های عصبی معمولی به علت داشتن لایه­ های کانولوشن و مخفی بیشتر در زمینه کار با ورودی ­های با ابعاد بالاتر مانند تصاویر دارای توانمندی بیشتری هستند. یک معضل جدی در آموزش یک شبکه عصبی کانولوشن با یادگیری عمیق، به موضوع آموزش آنها از ابتدا باز می­ گردد این معضل ناشی از کمبود داده ­های طبقه­ بندی شده جهت آموزش و زمان­ بر بودن فرآیند آموزش تا یک همگرایی مناسب است. بنابراین یک روش متداول برای آموزش شبکه­ های عصبی کانولوشن بر روی داده ­های پزشکی، بر اساس باز تنظیم شبکه ­های از پیش آموزش یافته، می ­باشد. برخی از مهمترین و نیرومندترین شبکه­ های عصبی کانولوشن که بر روی بانک­ های اطلاعات تصاویر، نظیر بانک اطلاعات تصاویر ImageNet با بیش از یک میلیون تصویر، آموزش دیده ­اند شامل شبکه سیفارنت (CifarNet)، الکس­نت (AlexNet) و گوگل­نت(GoogleNet) است. که جهت بازتنظیم آنها در تشخیص تصاویر پزشکی با کاربردهای خاص و با تعداد محدودی از تصاویر، می ­توان بهره برد.
 
واژه‌های کلیدی: شبکه های عصبی کانولوشن، شبکه کانولوشن گوگل نت، شبکه الکس نت، شبکه سیفارنت، بانک اطلاعات تصاویر ImageNet.
متن کامل [PDF 4555 kb]   (6420 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی- ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/8/1 | پذیرش: 1397/10/1 | انتشار: 1397/12/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


کارساز علی، محمدیان روشن صبورا. پردازش تصاویر پزشکی با استفاده از شبکه های عصبی کانولوشن عمیق. فصل نامه علمی عصر برق. 1397; 3 (11) :23-28

URL: http://kiaeee.ir/article-1-193-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 11 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه عصر برق - انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران - شاخه خراسان Khorasan Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers (kiaeee)
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4657